Glasscoating auto

Wil je dat je auto er een lange tijd mooi uit blijft zien? Dan kun je overwegen om voor glasscoating van de auto te kiezen. Ben je benieuwd wat dit nu precies inhoudt? We vertellen je hier alles over glasscoating.

De belangrijke rol van glasscoating binnen car detailing

Binnen car detailing heeft coating en zeker ook glasscoating een prominente rol. Kies je voor glasscoating van de auto, dan bescherm jij je auto op de beste manier tegen schadelijke invloeden van buitenaf in de vorm van pekel, zout, UV en ander vuil. Voor glasscoating van de auto is een speciale coating nodig. Het grote verschil tussen was en nanocoating is dat glasscoating zeer langdurige bescherming aan de lak van de auto biedt. Kies je voor een dubbele laag dan heb je zelfs dubbel voordeel. Doorgaans kan de glasscoating van de auto wel anderhalf jaar optimale bescherming bieden aan de lak.

Glasscoating van de auto is vaak onderdeel van car detailing

Zoals gezegd maakt glasscoating auto doorgaans onderdeel uit van een breder project: car detailing. Kies je voor car detailing, dan ziet je auto er na de behandeling weer als nieuw uit. Car detailing is heel iets anders dan alleen het goed poetsen van de auto. De auto wordt op de allerbeste manier gereinigd en dat aan de binnen- en de buitenkant. In eerste instantie wordt de auto goed gewassen, met een pH-neutrale shampoo. Ook de wielkassen worden gewassen en er wordt geen naad of kier vergeten. Vervolgens wordt de auto gedroogd met een extreem zachte microvezel doek. Perslucht kan eveneens gebruikt worden om de auto op de juiste wijze te drogen.

Ook de kunststof rubbers worden niet vergeten

Vervolgens wordt de auto als het ware in de klei gezet. Op die manier wordt het lak en het glas van de auto gecontamineerd. Ingetrokken teer, hars en zure regen worden zo van de lak gehaald. Vervolgens wordt de auto gepolijst, en polijsten brengt de sprankelende glans van de lak van de auto weer helemaal terug. Vervolgens wordt er zoals uitgelegd gecoat, vindt er wheel protection plaats en wordt ook de uitlaat onder handen genomen. Ook de kunststof rubbers worden nooit vergeten binnen dit proces. Wil jij graag dat jouw auto er weer als nieuw uit gaat zien? Kies dan voor glasscoating van de auto en voor car detailing. Je zult zelf versteld staan van het eindresultaat. Als je niets tegen vrienden en bekenden zegt, zullen zij denken dat jij een nieuwe auto gekocht hebt!